TICKETS

Elke periode heeft zo zijn stijlkenmerken. Barok staat bekend om zijn leidtonen, waarbij het classicisme meestal strak vasthoudt aan cadensen, de romantische periode daarentegen wijkt hiervan af en laat zich totaal meeslepen door het gevoelsleven, het modernisme experimenteer met al deze elementen en vormt geheel zijn eigen regels. 

 Aan de hand van deze vier perioden worden liederen gezongen door Stefanie Bruggeling (mezzosopraan) en begeleidt door Ilia Fialko (pianist). De tijdsgeest van de liederen klinken door in de verhalen die worden verteld. Zo verbinden zang, piano en woord de stijlperiode aan elkaar en wordt het publiek meegenomen op een reis door de tijd.

 Mezzosopraan Stefanie Bruggeling (1997) begon als muziekdocent in Zwolle. Echter werd al snel de interesse gewekt voor klassiek zang. Sinds heden studeert zij aan het Conservatorium van Amsterdam waarbij ze haar stem volop ontwikkelt. Zij heeft masterclasses gevolgd met Bretton Brown, Ira Siff, Alexander Oliver en Don Marrazzo. Haar beide studies maken dat zij een veelzijdige zangers is met een ondernemende visie. Zo heeft zij op verschillende podia gestaan o.a. in Hedon tijdens “Zing als Vanzelf” samen met Bert van de Wetering en Bert van den Brink,  het Opera Forward Festival, het Paltivalfestival met haar eigen gemaakte kindervoorstelling “De Zingkoningin” en ook in verschillende zorgcentra met de zelfgemaakte interdisciplinaire voorstelling “Winterreise, zomertijd”.

Illia Fialko werd in 2000 geboren in een familie van muzikanten. Zijn vader dacht dat Illia net als hij ooit voor viool zou kiezen, maar zijn moeder merkte een grote drang voor piano. Toen hij vijf jaar oud was, stuurden zijn ouders Illia naar een muziekschool waar hij de liefde voor klassieke muziek toonde met hard werken. Na enkele jaren beseften de ouders dat hun zoon zijn leven met muziek wilde verbinden en besloten ze hem naar een gespecialiseerde muziekschool genaamd naar Lysenko in Kiev te sturen, waar hij van 2007-2018 studeerde. In deze periode werd Illia laureaat van vele internationale wedstrijden, voerde hij actieve concertactiviteiten uit in Oekraïne en in het buitenland. Het keerpunt in zijn leven was het "Internationaal Kamermuziek Festival" in Ede, georganiseerd door Anna Fedorova. Na de concerten en masterclasses in Ede, Den Haag en Amsterdam, realiseerde Illia zich dat hij maar één droom had, studeren in Nederland. Een jaar later kwam deze droom uit en nu is Illia vierdejaars bachelor student aan het Conservatorium van Amsterdam in de klas van Professor Naum Grubert.

SPONSORS

Stichting gegevens

RSIN:
860487866
KvK nr.:
76045609
Adres:
Kerkstraat 92c
Hengelo
Email:
info@indoorscmf.nl
Tel nr:
+31 (0) 6 39 81 57 51

Bedrijfsgegevens

RSIN:
860487866
KvK nr.:
76045609
Adres:
Kerkstraat 92c
Hengelo
Email:
info@indoorscmf.nl
Tel nr:
+31 (0) 6 39 81 57 51