TICKETS

Op 10 februari in de ochtend geven Deborah Witteveen (saxofoon) en Niki de Vlaming (viool) een openbare masterclass aan jonge talenten uit de regio. Deze masterclass vindt plaats in de Werkplaats en is gratis te bezoeken.

Niki de Vlaming (1993) begon op zesjarige leeftijd met vioolspelen. Na privélessen van Anke Lefferts in Enschede heeft zij de Bachelor klassiek viool gevolgd aan het Conservatorium van Amsterdam bij Lex Korff de Gidts. In juni 2020 studeerde Niki af aan de Master opleiding bij Maria Milstein.

Niki neemt regelmatig deel aan cursussen in het binnen- en buitenland, o.a. het Orlando Festival in Limburg en the International Summer Academy in Cervo(Italië). In 2023 heeft ze bij het jubileum van haar oude orkestje Symfonia Junior en Symfonia Jong Twente solo gespeeld in de grote zaal van het Muziekcentrum Enschede.

Naast klassiek viool is ze ook geïnteresseerd in andere genres. Niki houdt b.v. ook van jazz en neemt regelmatig deel aan cross-over projecten. Niki is niet bang om de meest uiteenlopende optredens die op haar pad komen aan te nemen. Niki geeft een aantal jaren met veel plezier privé vioolles aan studenten van alle leeftijden. Ze geeft sinds 2021 les op de muziekschool in Veenendaal en heeft een aantal privéleerlingen in Deventer. Niki speelt op een speciaal voor haar gebouwde viool van Johan Jacobs uit 2012.

Deborah Witteveen (1995) is een Nederlandse saxofoniste actief als uitvoerend musicus en docent. Ze studeerde bij Johan van der Linden aan het HKU Utrechts Conservatorium en Arno Bornkamp aan het Conservatorium van Amsterdam. Voor zowel voor haar Bachelor of Music (2017) als haar Master of Music (2020) studeerde ze 'cum laude' af.

Deborah is actief als kamermusicus en is graag betrokken bij interdisciplinaire projecten. Momenteel is ze baritonsaxofoniste van het Ardemus Quartet. Daarnaast is ze onderdeel van muziektheatergroep 'Neo-Fanfare 9x13'. Samen met fagottist Thomas Dulfer vormt ze een duo, waarmee ze een van de finalist van het prestigieuze 'Dutch Classical Talent' 2022-2023 was. Verder vormt ze sinds 2015 een duo met pianist Maxime Snaterse. Deborah speelt ook in grotere ensembles en orkesten, zoals het Nederlands Blazers Ensemble en het Nederlands Philharmonisch Orkest. Naast haar werk als uitvoerend musicus is Deborah een gepassioneerd saxofoondocent.

Deborah heeft vele prijzen gewonnen op verschillende muziekconcoursen in Nederland, zoals Prinses Christina Concours en Classic Young Masters. Ze heeft masterclasses gevolgd bij onder andere Claude Delangle, Vincent David en Nobuya Sugawa. Samen met het Ardemus Kwartet studeerde ze aan de Nederlandse Strijkkwartet Academie.

SPONSORS

Stichting gegevens

RSIN:
860487866
KvK nr.:
76045609
Adres:
Kerkstraat 92c
Hengelo
Email:
info@indoorscmf.nl
Tel nr:
+31 (0) 6 39 81 57 51

Bedrijfsgegevens

RSIN:
860487866
KvK nr.:
76045609
Adres:
Kerkstraat 92c
Hengelo
Email:
info@indoorscmf.nl
Tel nr:
+31 (0) 6 39 81 57 51