TICKETS

Hed Yaron Meyerson (violist)

In 2016 trad Hed Yaron Meyerson toe tot het Rotterdams Philharmonisch Orkest als 1e assistent-concertmeester. Na zijn studie in Jeruzalem bij Hagai Shaham en Ludmila Feldman studeerde hij verder in Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk, waar hij verder werd gecoached door Ana Chumachenco, Nora Chastain, Yair Kless, Igor Ozim, Reinhard Goebel en Ryo Terakado in Brussel. Hes id enthousiast over muziek maken in vele vormen. Hij was lid van de European Chamber Music Academy, van de Orchestra Academy of the Berlin Philharmonic Orchestra, evenals van het Barokorkest van de Europese Unie en het “Experience” programma van het Orkest van het Tijdperk van de Verlichting.

Onlangs was hij te gast bij het Antwerp Symfonie Orkest, het Orkest van de 18e eeuw, het Concertgebouw Orkest en nam hij deel aan concerten van de Rotterdam Chamber Music Society. In de Internationale Bachwedstrijd in Leipzig (2018) ontving hij de 3e prijs en was de enige prijswinnaar die het programma op barokviool speelde.

Foto gemaakt door: Jan Hordijk

David Mackor (luitist)

David behaalde zijn master luit bij Fred Jacobs en basso continuo bij Thérèse de Goede aan het Conservatorium van Amsterdam. Daarnaast studeerde hij verder barokgitaar bij Lex Eisenhardt, declamatie bij Jed Wentz en Gregoriaans bij Dr. Richard Bot.

In 2016 vormde hij het Duo Serenissima samen met prijswinnende sopraan Elisabeth Hetherington. Samen waren zij meerdere keren te horen bij Podium Witteman en in 2019 volgde hun debuut-CD bij de AvroTros.

Als vaste gast is hij regelmatig te horen bij het Nederlands Blazers Ensemble en in 2022 was hij één van de solisten in het programma “Troubadours”.

Ook speelde hij in voorstellingen van dansgezelschap LeineRoebana waaronder “Storm”, waarvoor hij nauw samenwerkte met componiste Calliope Tsoupaki, die de muziek componeerde voor deze voorstelling. Verder speelde hij met gerenommeerde ensembles zoals Amsterdam Sinfonietta, LUDWIG, The Parley of Instruments met Peter Holman, en was hij te zien bij de Tiende van Tijl met bariton Maarten Koningsberger.

David is ook erg enthousiast over hedendaagse muziek en hij heeft al meerdere werken in première gebracht in o.a. Het Concertgebouw in Amsterdam en Bergen, Noorwegen.

Foto gemaakt door: Anna van Kooij

SPONSORS

Stichting gegevens

RSIN:
860487866
KvK nr.:
76045609
Adres:
Kerkstraat 92c
Hengelo
Email:
info@indoorscmf.nl
Tel nr:
+31 (0) 6 39 81 57 51

Bedrijfsgegevens

RSIN:
860487866
KvK nr.:
76045609
Adres:
Kerkstraat 92c
Hengelo
Email:
info@indoorscmf.nl
Tel nr:
+31 (0) 6 39 81 57 51