TICKETS

Het Pelargos Kwartet werd in 2016 opgericht en bestaat uit violisten Stephanie van Duijn en Kaja Majoor, altvioliste Anna Jurriaanse en cellist Harry Broom. Alle leden studeren of zijn recent afgestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en het Conservatorium van Amsterdam.

Het Pelargos Kwartet heeft een natuurlijke voorliefde voor het standaard strijkkwartet repertoire en is daarnaast erg geïnteresseerd in het werk van hedendaagse componisten. In de toekomst willen ze graag voorstellingen maken in samenwerking met andere kunstvormen om de muziek te versterken. In de voorstelling "Intieme Brieven" combineren ze muziek met het voordragen van brieven van de componisten en van de leden zelf. 

Het kwartet treedt regelmatig op, zowel in Den Haag als daarbuiten. Zo gaven zij concerten in de Nieuwe Kerk in Den Haag, Tivoli Vredenburg Utrecht en de Westergasfabriek te Amsterdam. Het viertal ontving masterclasses van o.a. alle leden van het Danel Kwartet en leden van het Casals kwartet.

Het letterlijke hoogtepunt van het Pelargos Kwartet was in juni 2019. Zij voerden toen het ‘Helikopter-Streichquartett’ van Karlheinz Stockhausen uit op het Holland Festival, als onderdeel van de operacyclus "aus Licht". In vier afzonderlijke helikopters cirkelden zij spelend boven Amsterdam, terwijl het publiek hen volgde vanuit de Westergasfabriek. Deze ervaring was enorm spannend en het was geweldig om onderdeel te zijn van zo’n grote en inspirerende gebeurtenis.

SPONSORS

Stichting gegevens

RSIN:
860487866
KvK nr.:
76045609
Adres:
Kerkstraat 92c
Hengelo
Email:
info@indoorscmf.nl
Tel nr:
+31 (0) 6 39 81 57 51

Bedrijfsgegevens

RSIN:
860487866
KvK nr.:
76045609
Adres:
Kerkstraat 92c
Hengelo
Email:
info@indoorscmf.nl
Tel nr:
+31 (0) 6 39 81 57 51