TICKETS

Tijdens het Slot concert treden drie jonge musici uit Overijsel op in de St Mary's Chapel op het landgoed Weldam. Naast Niki de Vlaming (Viool), Deborah Witteveen (Saxofoon) en Lotte Grotholt (Altviool) spelen er ook andere jonge talenten uit de regio.

Niki de Vlaming (1993) begon op zesjarige leeftijd met vioolspelen. Na privélessen van Anke Lefferts in Enschede heeft zij de Bachelor klassiek viool gevolgd aan het Conservatorium van Amsterdam bij Lex Korff de Gidts. In juni 2020 studeerde Niki af aan de Master opleiding bij Maria Milstein.

Niki neemt regelmatig deel aan cursussen in het binnen- en buitenland, o.a. het Orlando Festival in Limburg en the International Summer Academy in Cervo(Italië). In 2023 heeft ze bij het jubileum van haar oude orkestje Symfonia Junior en Symfonia Jong Twente solo gespeeld in de grote zaal van het Muziekcentrum Enschede.

Naast klassiek viool is ze ook geïnteresseerd in andere genres. Niki houdt b.v. ook van jazz en neemt regelmatig deel aan cross-over projecten. Niki is niet bang om de meest uiteenlopende optredens die op haar pad komen aan te nemen. Niki geeft een aantal jaren met veel plezier privé vioolles aan studenten van alle leeftijden. Ze geeft sinds 2021 les op de muziekschool in Veenendaal en heeft een aantal privéleerlingen in Deventer. Niki speelt op een speciaal voor haar gebouwde viool van Johan Jacobs uit 2012.

Deborah Witteveen (1995) is een Nederlandse saxofoniste actief als uitvoerend musicus en docent. Ze studeerde bij Johan van der Linden aan het HKU Utrechts Conservatorium en Arno Bornkamp aan het Conservatorium van Amsterdam. Voor zowel voor haar Bachelor of Music (2017) als haar Master of Music (2020) studeerde ze 'cum laude' af.

Deborah is actief als kamermusicus en is graag betrokken bij interdisciplinaire projecten. Momenteel is ze baritonsaxofoniste van het Ardemus Quartet. Daarnaast is ze onderdeel van muziektheatergroep 'Neo-Fanfare 9x13'. Samen met fagottist Thomas Dulfer vormt ze een duo, waarmee ze een van de finalist van het prestigieuze 'Dutch Classical Talent' 2022-2023 was. Verder vormt ze sinds 2015 een duo met pianist Maxime Snaterse. Deborah speelt ook in grotere ensembles en orkesten, zoals het Nederlands Blazers Ensemble en het Nederlands Philharmonisch Orkest. Naast haar werk als uitvoerend musicus is Deborah een gepassioneerd saxofoondocent.

Deborah heeft vele prijzen gewonnen op verschillende muziekconcoursen in Nederland, zoals Prinses Christina Concours en Classic Young Masters. Ze heeft masterclasses gevolgd bij onder andere Claude Delangle, Vincent David en Nobuya Sugawa. Samen met het Ardemus Kwartet studeerde ze aan de Nederlandse Strijkkwartet Academie.

Lotte Grotholt (1998) is een gedreven muzikant. In 2020 behaalde zij haar bachelor diploma Altviool aan het conservatorium van Amsterdam. Hier studeerde zij zowel in de vooropleiding als in de bachelor bij Marjolein Dispa. Ook heeft zij tijdens haar studie een Erasmus+ opleiding gevolgd aan de HFM Detmold bij Veit Hertenstein. In Februari 2023 is Lotte afgestudeerd aan de Masteropleiding aan de HFM Detmold.

Lotte heeft masterclasses gevolgd bij o.a.: Nobuko Imai, Thomas Riebl, Pauline Sachse, Bruno Giuranna, Hariolf Schlichtig, Peijun Xu en Harmut Rhode. Lotte speelde al in veel verschillende orkesten, waaronder de Jeugdorkesten Nederland, het NNO en het Jong Metropole. Ook heeft ze op verschillende buitenlandse festivals gespeeld, zoals Virtuose e Belcanto, het Aurora Music Festival en Allegro Vivo.

Lotte heeft een passie en talent voor ondernemen. Ze is artistiek leider van het IN DOORS chamber music festival. Samen met het IN DOORS team heeft zij de concertreeks OUT DOORS opgezet: concerten op bijzondere locaties in Twente.

De moderne altviool die zij bespeelt, is een Bernd Hiller (2019). Daarnaast speelt ze met een strijkstok gebouwd door S. Finkl. Deze heeft ze aan kunnen schaffen met de hulp van de Stichting Eigen Muziekinstrumentenfonds.

SPONSORS

Stichting gegevens

RSIN:
860487866
KvK nr.:
76045609
Adres:
Kerkstraat 92c
Hengelo
Email:
info@indoorscmf.nl
Tel nr:
+31 (0) 6 39 81 57 51

Bedrijfsgegevens

RSIN:
860487866
KvK nr.:
76045609
Adres:
Kerkstraat 92c
Hengelo
Email:
info@indoorscmf.nl
Tel nr:
+31 (0) 6 39 81 57 51