Twents Talent

Vincent Pollemans –  Vincent dirigeert het IN DOORS Festival Ensemble. Hij is net afgestudeerd als dirigent aan het ArteZ conservatorium. Het IN DOORS Festival Ensemble is speciaal voor deze gelegenheid samengesteld en bestaat uit jonge strijkers uit de regio. Na een aantal repetities zal er een mooi concert plaatsvinden, waarbij het Ensemble niet alleen twee solisten zal begeleiden, maar ook zelf nog wat ten gehore zal brengen.


Sietske Veldkamp – Sietske groeide op in een sportieve familie in Hengevelde en was in haar jeugdjaren vele uren te vinden in het zwembad. De passie voor het sporten maakte in de bovenbouw van het voortgezet onderwijs echter plaats voor de liefde voor het muziek maken. In die periode werd het klarinet spelen weer opgepakt en sloot ze zich aan bij harmonieorkest Apollo Goor en het Twents Jeugd Symfonieorkest. Na het atheneum besloot ze Docent Muziek te gaan studeren aan het ArtEZ conservatorium in Enschede: een brede opleiding waarna je nog vele kanten op zou kunnen. Na de opleiding Docent Muziek besloot ze daarom klarinet te gaan studeren aan het conservatorium in Maastricht.


Simon Velthuis – begon op zijn negende met cello spelen. Tijdens zijn bachelor aan het Conservatorium van Amsterdam kreeg Simon les van Floris Mijnders. Nadat hij in 2015 een succesvol eindexamen deed, volgde hij aan ditzelfde conservatorium zijn masteropleiding bij Maarten Mostert en Dmitri Ferschtman, waar hij in september 2018 afstudeerde. Naast de lessen van zijn vaste docenten kreeg Simon les van o.a. Anner Bijlsma en Pieter Wispelweij. Hij fungeerde als solocellist in verschillende jeugdorkesten en als rempla├žant bij professionele orkesten . Als kamermusicus trad hij in verscheidene ensembles (waaronder Cello8ctet Amsterdam en Intercontinental Ensemble) op in vele zalen in binnen- en buitenland. Simon bespeelt een Engelse cello, gebouwd in Londen rond 1840, die hem ter beschikking is gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.


Isabelle Haverkort – ‘Mijn liefde voor muziek en fluit zijn in Twente ontstaan. Kamermuziek is een van de mooiste manieren om muziek te maken: iedere partij is interessant, en doordat je dit op kleinere concertlocaties kunt spelen, heb je meer contact met je publiek. Als programmeur en PR-manager bij IN DOORS, en fluitiste hoop ik jullie te ontmoeten tijdens het festival!’


Sebastiaan Haverkate – begon op tienjarige leeftijd als trompettist bij de PTT-fanfare te Hengelo. Vanuit de blaasmuziek ontplooide hij zich tot veelzijdig trompettist en muzikant. Hij studeerde lichte en klassieke muziek aan de conservatoria van Arnhem en Utrecht respectievelijk en was ondermeer te beluisteren bij het Nationaal Jeugdorkest, kamerorkest De Klankkast, de Nieuwe Philharmonie Utrecht. Sinds kort echter ook bij de hiphop/soul formatie JohnFrost. Naast zijn werkzaamheden als trompettist volgt Sebastiaan ook een studie Aardwetenschappen aan de Universiteit Utrecht.