OUT DOORS – 30 augustus

Mezzo-sopraan Roza Herwig zingt, acteert, speelt viool, presenteert en schrijft toneelteksten. Roza studeert Klassiek Zang op het Conservatorium van Amsterdam, waar ze met veel plezier les heeft bij Sasja Hunnego. Deze allround performer groeide op in een warme, muzikale familie en kreeg al op jonge leeftijd haar eerste vioollessen. Betoverd door de kracht van muziek besloot ze naar het conservatorium te gaan. Ondertussen groeide haar passie voor zang en volgde ze zanglessen bij Miranda van Kralingen en Henny Diemer. In 2016 behaalde Roza haar propedeuse voor viool op het Conservatorium van Utrecht, echter, ze ontdekte dat ze nóg meer genoot van zingen en maakte de overstap naar zang. Naast haar klassieke zangstudie volgt Roza een Minor Jazz zang bij Humphrey Campbell.

Roza gaat creatieve uitdagingen aan en geeft kleurrijke, vernieuwende performances, waarin ze verschillende kunstdisciplines combineert. Bij regisseur Floris Visser, Act2Act, The Young Ones en De Toneelmeester ontwikkelde zij zich als actrice.

Roza won prijzen in de Nationale Finale van het Prinses Christina Concours, bij het Britten Viool Concours en ze werd genomineerd voor dé Talentprijs Overijssel. Naast solozang met o.a. het Noord Nederlands Orkest en het Orkest van het Oosten, wordt Roza gevraagd voor vele concerten, recitals en performances, waarin ze zingt, acteert en viool speelt. Ook was ze meermaals te horen op het Grachtenfestival en NPO Radio4.

Roza heeft in masterclasses en in workshops de kans gekregen om te leren van wereldberoemde zangers, pianisten, dirigenten en regisseurs, zoals Margreet Honig, Xenia Meijer, Charlotte Margiono, Alexander Oliver, Jeff Cohen, Enrico Delamboye, Claron Mcfadden , Floris Visser en Carla Leurs.

Felix Justin, piano. Nadat hij zijn studie tot apotheker had afgerond in zijn geboortestad Surabaya, besloot Felix zijn droom na te jagen om professioneel musicus te worden door in Nederland zijn conservatoriumopleiding voort te zetten.

Hij heeft zijn bachelor- en masterstudie cum laude aan het Conservatorium in Utrecht bij Henry Kelder behaald. Felix won de aanmoedigingsprijs van de EMIR Steyenbergprijs 2014 en hij werd ook gekozen als vertegenwoordiger van HKU naar Showa Music Universiteit, Japan. In 2015 won Felix de eerste prijs in Vlaamse Vrienden van Cultuurprijs piano wedstrijd in Tilburg. Hij kreeg een beurs van ERASMUS Plus voor een jaar studie in het buitenland. Daarom wisselde hij van 2015 tot 2016 in Royal College of Music, Londen en Musik und Kunst Privatuniversität, Wenen uit. Felix nam deel aan masterclasses van o.a. Daniël Wayenberg, Barbara Grajewska, Elisabeth Leonskaja, John Lill, Daniel Blumenthal, en Klára Würtz.

In 2016 trad hij op voor Koningin Maxima en de Belgische koningin Mathilde tijdens hun gezamenlijke bezoek aan Utrecht. Als solist, speelde hij verschillende concerten binnen- en buitenland, zoals in Tivoli Vredenburg Utrecht, Stadschouwburg Tilburg, Gedung Kesenian Jakarta Indonesië, Goethe Haus Bangkok en Kolarac Hall Belgrado, Servië.

Zijn interesse in muziek brengt hem ertoe te werken met zangers, koren en in kamermuziek. Vanaf 2006 begeleidde hij verschillende koren in diensten en concerten. Felix heeft zich verdiept in het begeleiden van liederen en opera en kreeg daarin masterclasses van Rudolf Jansen, Hans Eijsackers, Maurice Lammertsvan Bueren, en Jan Paul Grijpink. Hij won de derde prijs, publiekprijs, en jong juryprijs tijdens het International Student Lied Duo Concours 2017. Felix gaf ook verschillende concerten met de zangers en zangeressen, zoals in Concertgebouw Amsterdam, Tivoli Vredenburg Utrecht, Stopera Amsterdam, De Doelen Rotterdam, Grachten-festival Amsterdam en Hermitage Amsterdam.