Muziek Moment 15 februari

Daan Oostdam – is 22 jaar en heeft les bij Frank Peters. Hij studeert dit jaar af aan het Conservatorium van Amsterdam. “Ik vind het hartstikke leuk mee te mogen doen aan de eerste editie van dit festival! De kleinere podia zorgen altijd voor een fijne sfeer, en geven je de kans om dichterbij het publiek te komen. Mijn liefde voor de romantische pianomuziek deel ik tijdens dit weekend graag, met onder andere Brahms, Chopin en Rachmaninov.”

The Marimba Quartet- Het marimba kwartet dat op het festival zal spelen, is speciaal voor deze gelegenheid samengesteld en bestaat uit 4 (ex-)studenten van het Conservatorium van Amsterdam. Het bestaat uit de volgende leden: Piet Mark Kamminga, Leonie Haenen, Kobus Prins en Koen Slootmans. Alle vier remplaceren ze al regelmatig in diverse beroepsorkesten.


Het NaRobu Kwintet- werd in 2016 opgericht door studenten van het Conservatorium van Amsterdam. De leden van het kwintet komen uit Portugal, Slovenië, Ierland en Nederland: een internationaal gezelschap waar de Europese Unie trots op zou zijn. Het Narobu Kwintet heeft twee dingen hoog in het vaandel staan: samenwerken en plezier hebben in muziek maken!


Het Amertrio – bestaat uit Anna May van der Feen (fluit), Sophie Schreurs (klarinet) en Anke Benning (fagot). Alle drie studeren zij aan het Conservatorium van Amsterdam. Anna May studeert bij Kersten McKall. Sophie studeert momenteel bij Arno Piters en Anke studeert bij Jos de Lange. Ze kennen elkaar van het Jeugdorkest Nederland waar ze drie hebben gespeeld. Sophie en Anke spelen allebei ook in het Jong NBE.


Duo Blux– bestaat uit Sebastiaan Cooman en Hy-Huu Dang. Beiden studeren aan het Conservatorium van Amsterdam bij Arno Bornkamp. Ze hadden allebei op vroege leeftijd al een passie voor saxofoon.  Zo ging Sebastiaan al voor het conservatorium naar het kunstonderwijs in Brussel. Hy-Huu ging op 8 jarige leeftijd al naar Conservatoire de la Ville de Luxembourg. Beide saxofonisten hebben al masterclasses gehad bij gerenommeerde docenten zoals: Vincent David, Nobuya Sugawa, Kenneth Tse, Jan Schulte Bunert en Lars Mlekusch.


Natalie Kulina – Tijdens de laatste paar jaar van mijn studie aan het Conservatorium van Amsterdam heb ik een liefde ontwikkeld voor prachtige onbekende stukken en verkenning van nieuw geschreven muziek, evenals het combineren van muziek met theater en experimenteren met genres. Op het IN DOORS festival verheug ik me erop je viool te laten horen in veel verschillende stijlen!


Nymphéas Trombone Quartet – Aan het einde van zijn leven schilderde de Franse impressionist Claude Monet een aantal werken die samen de Nymphéas (waterlelie) -serie genoemd worden. De voorliefde voor impressionistische Franse muziek, die de blazers van het Nymphéas Trombone Quartet delen, zorgt ervoor dat zij deze naam met trots dragen. Ook de bezetting van dit ensemble is Frans: vier tenortrombones in plaats van de traditionele verdeling van drie tenor- en één bastrombone, zoals dat buiten Frankrijk meestal voorkomt. Het kwartet streeft ernaar om de luisteraar de fijnere kant van de trombone te laten horen.


Duo Due – bestaat uit Zuzanna Skowrońska (Viool) en Lotte Grotholt ( Altviool). Beide studeren ze aan de bachelor van het Conservatorium van Amsterdam.  Ze verdiepen zich in alle stijlen.  Zo hebben ze Bach op het programma staan, maar ook Martinu en Bartok. Zuzanna studeert bij Liviu Prunaru in het 3e jaar van het conservatorium. Lotte studeert bij Marjolein Dispa en momenteel als Erasmusstudent bij Veit Hertenstein aan de HfM Detmold.