TICKETS

Gabriel Ariza werd geboren in Madrid in 2000, hij begon viool te studeren toen hij zes jaar oud was. Zijn belangrijkste leraren waren Alexander Detisov en Fernando Rius. Hij heeft zijn officiële studies afgerond aan de CIM Padre Antonio Soler in San Lorenzo de El Escorial. Hij voltooide alle cursussen van de lagere graad met een 10, en in alle cursussen van de professionele graad behaalde hij "Eervolle vermeldingen". Bij het beëindigen van zijn professionele studies kreeg hij de "End of Degree Award", die hem toeliet verschillende recitals te geven. Hij was concertmeester en solist van het CIM symfonisch orkest onder leiding van maestro Giuseppe Mancini en solist van het orkest voor Oude Muziek onder leiding van Jordan Fumadó. Hij kreeg masterclasses en advies van docenten als Sergei Fatkulin, Olga Vilkomirskaya, Manuel Guillén, Anabel García del Castillo, Ana Chumachenco, Marc Danel, Dmitri Ferschtman, Nobuko Imai, Kees Koelmans en Johannes Leertouwer. In 2015 won hij de eerste prijs in het Forum Musikae concours in Pozuelo de Alarcón (Madrid). In 2018 won hij het CIM Solisten Concours en maakte hij zijn professionele debuut met het symfonieorkest met de uitvoering van het Mendelssohn Vioolconcert. In 2018 won hij de beurs "Juventudes Musicales de Madrid" en werd hij toegelaten tot het Conservatorium van Amsterdam om te studeren bij maestro Ilya Grubert, bij wie hij sindsdien studeert. In 2022 studeerde hij af aan zijn bacheloropleiding en werd achtereenvolgens toegelaten tot de masteropleiding met een volledige beurs, om verder te studeren bij maestro Ilya Grubert.
Hij heeft recitals gegeven als solist en als lid van kamergroepen in verschillende delen van Spanje en Nederland. Hij werd gevraagd deel te nemen aan talrijke projecten met het symfonieorkest, waarvan hij drie keer concertmeester werd. Hij werd uitgenodigd om als gastartiest deel te nemen aan talrijke concoursen en festivals, waaronder het Cello Bienalle concours en festival in Amsterdam, het Hindemith festival in Amsterdam en het Young Pianists Foundation (YPF) internationale concours.

Geboren in Jakarta op 7 januari 2001. Alfredo begon op 3,5 jarige leeftijd piano te leren spelen bij Isabelle de Vlaminckx's aan het Musique et Spectacle in Wavre, Belgie. Het werd snel een grote passie. Na een muziekstage in Dinant in 2007 vervolgde Alfredo zijn pianolessen bij Loredana Clini en in 2012 won hij de eerste prijs (cat.A) van de Cavatine-competitie in Namen. Tijdens een muziekstage in Hongarije bood Pianist Eckhardt Gàbor, pianodocent aan de Liszt Music Academy en Tóth Aladár Zeneiskola, aan bij hem lessen te volgen. In 2014 behaalde Alfredo de eerste prijs (categorie B) van de Steinway Competition in het Concertgebouw van Amsterdam. Ook won hij (in zijn leeftijdscategorie) een eerste prijs van de International Tartini Competition in Piran, Slovenië.
Na het behalen van het Science baccalaureat aan het Lycée Français International de Budapest in 2018 keerde hij terug naar Belgie om zijn muzikale passie aan het Lemmensinstituut te Leuven voort te zetten. Dat jaar behaalde Alfredo de derde prijs van de Steinway Competition in BOZAR (Brussel).

In 2019 kwam Alfredo in contact met Marijke Oers, waarop hij met haar de les hervatte en vervolgens ook bij Jean-Claude Vanden Eynde in Brussel les volgde.

In 2020 ging zijn grote wens in vervulling en werd hij aangenomen aan het Conservatorium van Amsterdam bij pianodocent David Kuyken waarmee hij intensief aan muzikale expressie, begrip van de muziek en klankvorming werkt.
Afgelopen jaar heeft Alfredo een aantal keer live bij Podium Witteman mogen optreden als solo en kamermusicus, in September was hij een van de 4 geselecteerde deelnemers van het NLiszt Utrecht concours in TivoliVredenburg. Ook heeft Alfredo afgelopen zomer een aantal werken opgenomen van componist Chiel Nugter in het Concertebouw van Amsterdam die nu op Spotify en Youtube beschikbaar zijn.

Enzo Kok (14 augustus 2002), kreeg op zijn zesde verjaardag zijn eerste vioolles van Ingrid Holleman
op muziekschool SMK Kerkrade waar hij al snel werd toegelaten in de talentenklas. Vanaf 2016 vervolgde hij zijn vioollessen op de Sweelinck Academie, Jong Talentklas van het Conservatorium van Amsterdam bij Wiesje Miedema en Eliot Lawson. Sinds september 2019 volgt hij zijn bacheloropleiding aan het Conservatorium van Amsterdam bij Eliot Lawson en Ilya Grubert.
In 2015 stond hij in de finale van RTL 4 programma Superkids. Een jaar later werd hij 2e bij
Superkids Germany op SAT 1. In 2017 stond hij in de halve finale van het Koninklijk Concertgebouw Concours. In de zomer van 2017 won hij de Labberté-Hoedemakers Award tijdens het Peter de Grote Festival inGroningen. In januari 2018 was hij finalist bij het Nederlands Vioolconcours categorie Davina van Wely (14 t/m 17 jaar). In mei 2019 behaalde hij de eerste prijs tijdens de nationale finale van het Prinses Christina Concours. Enzo verzorgt maandelijks meerdere concerten in binnen- en buitenland.
Hij speelt regelmatig samen met veel gerenomeerde musici zoals Daniel Rowland, Dana Zemtsov, Lisa Jacobs, Iris Hond, Nino Gvetadze en leden van het Koninklijk Concertgebouw Orkest.
Enzo heeft masterclasses gevolgd bij o.a. Vera Beths, Simone Lamsma, David Takeno, Lisa Jacobs, Tim Kliphuis, Stephan Picard en Daniel Rowland.
Enzo bespeelt een viool van Carlo Antonio Testore uit 1707, ter beschikking gesteld door het
Conservatorium van Amsterdam.

SPONSORS

Stichting gegevens

RSIN:
860487866
KvK nr.:
76045609
Adres:
Kerkstraat 92c
Hengelo
Email:
info@indoorscmf.nl
Tel nr:
+31 (0) 6 39 81 57 51

Bedrijfsgegevens

RSIN:
860487866
KvK nr.:
76045609
Adres:
Kerkstraat 92c
Hengelo
Email:
info@indoorscmf.nl
Tel nr:
+31 (0) 6 39 81 57 51